Περιοδικό FOCUS ================== "Έχει στηθεί ψεύτικη ιστορία επιτυχίας στην Ελλάδα"

Περιοδικό FOCUS
==================


Το περιοδικό Focus με τίτλο "Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας",  αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και επισημαίνει πως τα φαινόμενα απατούν.
  Υποστηρίζει, σύμφωνα με το bankingnews.gr, ότι η χώρα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν από το 2020, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας στην χώρα, την ίδια στιγμή που το ασφαλιστικό, η υγεία και η παιδεία καταρρέουν.
  "Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν", αναφέρεται στο Focus.
  Στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ασκείται έντονη κριτική στο θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και κυρίως σε αυτό της Ολυμπίας Οδού, επισημαίνοντας ότι η φιέστα στήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και την κυβέρνηση, οι οποίοι τοποθέτησαν εργάτες και μηχανήματα στο εργοτάξιο μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει καμία κατασκευαστική πρόοδος.
  Το Focus, παράλληλα, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία και τη δημόσια διοίκηση.
  Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ. ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος.
Παρατηρήσεις Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
====================================

Δυστυχώς, το Focus έχει πέρα για πέρα δίκαιο! Όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος επιτυχίας, αλλά πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, χωρίς ελπίδα βελτίωσης στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της και δεν ακούει αλήθειες, ούτε όταν προέρχονται από το εσωτερικό, αλλά ούτε κι όταν προέρχονται από τους δανειστές. Είναι πεπεισμένη ότι διαθέτει η ίδια την απόλυτη και αποκλειστική αλήθεια, γι αυτό και είναι τελικά χωρίς αποτέλεσμα η όποια προσπάθεια ανάλυσης των γεγονότων και της πραγματικότητας.

Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωτικά προσχωρήσει στο χώρο των μύθων, επέλεξε την κατά καιρούς προσφυγή σε αποπροσανατολιστικά προβλήματα, όπως ανάμεσα και σε άλλα αυτό του αντι-ρατσισμού, και δίνει ολοένα περισσότερο την εντύπωση ότι η μοναδική της έγνοια είναι το πως θα παρατείνει τις ημέρες της στην εξουσία, και δεν φαίνεται να την ενοχλούν οι ορδές των κατακτητών που έχουν κατακλύσει τα υπουργεία και που δίνουν εντολές στους εκει υποτελείς. 

Η διάλυση του κράτους, της υγείας, της παιδείας συντελείται με εντεινόμενους ρυθμούς. Ο πλήρης εθνικός μας εξευτελισμός υλοποιείται με την....αναζήτηση των πηγών από τις οποίες θα αντληθούν οι απολυόμενοι, σε χρόνο και αριθμό που υπαγορεύεται από την τρόικα. Έχουν, ήδη, λησμονηθεί στο μεταξύ τα απαραίτητα διακριτικά τους χαρακτηριστικά, αυτά των επίορκων και των κοπανατζήδων!  

Ο οργανισμός εκποίησης της Ελλάδας ολόκληρης επισπεύδει το αποτρόπαιο έργο του. Είναι άξιο απορίας όλα όσα μας συμβαίνουν. Η αυταρέσκεια των κυβερνώντων για το σαφέστατα καταστρεπτικό και διαλυτικό τους έργο. Ακόμη, βαυκαλίζονται ότι δήθεν ο "κίνδυνος" της δραχμής έχει τελειώσει, ενώ φυσικά, όπως οι σοβαρότεροι οικονομολόγοι, καθώς και ινστιτούτα ερευνών υποστηρίζουν, είναι κάτι το αναπόφευκτο, και όσο αργούμε και εξαντλούμαστε περισσότερο, οι κίνδυνοι αυξάνουν. Η όλη εκστρατεία αυτού του παράλογου υποστηρίζεται σθεναρά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, που έτσι ανταποδίδουν την ευνοική παροχή δανείων.

Κατά τα άλλα "τρέμουμε" τη δραχμή, χωρίς φυσικά επιχειρήματα, αλλά επιφωνήματα πανικού και τα γνωστά επαναλαμβανόμενα ευτράπελα περί της επιστροφής στην....πρωτόγονη ζωή. Διερωτήθηκα πολλές φορές: είναι δυνατόν να πιστεύουν αυτές τις αστειότητες, που με τέτοια σοβαρότητα υποστηρίζουν; H ιλαροτραγωδία, όμως, πρέπει να τελειώσει, πριν τελειώσει η Ελλάδα.



Περιοδικό FOCUS ================== "Έχει στηθεί ψεύτικη ιστορία επιτυχίας στην Ελλάδα" Περιοδικό FOCUS ==================   "Έχει στηθεί ψεύτικη ιστορία επιτυχίας στην Ελλάδα" Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Ιουνίου 03, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια