Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη    04.03.2013
-----------------------------------------------------------
ΔΙΙΕΡΩΤΏΜΑΙ ΜΕ φρίκη, από τι είδους αισθήματα θα πρέπει να διακατέχεται ο κ Μανιτάκης, οδεύοντας στη συνάντησή του με τους τροικανούς, προκειμένου να αποφασιστούν οι ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ των ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, και ειλικρινά δεν θέλω να το σκέπτομαι.
Ωστόσο, διερωτωμαι, ακόμη, πως καθορίστηκαν τα ποσοστά που αποφασίσστηκε να δημοσιοποιηθούν. Δηλαδή πόσοι επίορκοι, πόσοι μετακινούμενοι, πόσοι στο δρόμο, και με ποιά κριτήρια.
Λέω κάθε φορά, και μπρος σε κάθε νέα διαδικασία εξαθλίωσής μας. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, Έλληνες να αποδεχθούν κάτι τέτοιο, τόσο υποτιμητικό, τόσο αδικαιολόγητο, τόσο επιδεικτικά προσβλητικό, για τον αρμόδιο που το δέχεται, αλλά και για ολόκληρο το Έθνος μας. Αλλά, όμως, στη συνέχεια, ΝΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ χωρίς συζήτηση την αρχή, αλλά….συζητούν βέβαια τις λεπτομέρειες!!!! Τηρουμένων των αναλογιών, να πούμε ότι συζητούν και προβληματίζονται με τις ώρες και τις εβδομάδες, με τι σχοινί θα κρεμάσουν τους θανατοποινίτες….άσπρο, μαύρο, λεπτό, χοντρό….τέτοια συζητούν, αλλά όχι το αν και το ΓΙΑΤΙ θα τους κρεμάσουν. ΟΧΙ, γιατί υποτίθεται ότι η ΚΡΕΜΑΛΑ-η όποια ΚΡΕΜΑΛΑ, αποτελεί προυπόθεση ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ! Αν δεν αποδεχθούμε ότι μας επιβάλλουν οι τροικανοί, η καταστροφή είναι μπροστά μας, με το όνομα ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ….ΝΑΙ, λοιπόν, στις όποιες κρεμάλες, χωρίς συζήτηση, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!
Πληροφορούμαι ότι μας υποβίβασαν στην παγκόσμια αναπτυξιακή κλίμακα, και από ανεπτυγμένη οικονομία μας πήγαν στην κατηγορία των αναδυόμενων. Καιρός ήταν, βέβαια, γιατί επειδή άργησαν, πολύ σύντομα θα δούμε την Ελλάδα στην ακόμη χαμηλότερη κατηγορία, αυτήν των αναπτυσσόμενων (άλλως, τριτοκοσμικών).
ΑΛΛΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτοί όλοι κάνουν λάθος!Όπως, ΛΑΘΟΣ έκανε και ο κορυφαίος μακροοικονομολόγος του ΔΝΤ Olivier Blanchard, που
ομολόγησε ότι η δόση της ύφεσης, που μας έδωσαν τα μνημόνια ήταν μέχρι και 200% μεγαλύτερη αυτής που είχε, αρχικά υπολογιστεί.Τελικά, “δεν ξέρουν τι λένε” όλοι όσοι βλέπουν την Ελλάδα να καταστρέφεται. Γιατί, να φαίνονται ήδη τα φώτα της ανάπτυξης, της ανάκαμψης, της εξόδου από την κρίση. Τα “λαμπερά αυτά φώτα” μας έρχονται, πρώτον από τις μεταρρυθμίσεις -βλέπε, απολύσεις, άνοδο της ανεργίας, αύξηση των αυτοκτονιών κλπ, κλπ) και δεύτερον από το ξεπούλημα νησιών, ενέργειας, νερού κλπ. σε τιμές γύρω στο 10-15% της αξίας τους. ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ.
(Καμία σοβαρή οικονομική ανάλυση δεν συμβιβάζεται πια με τα όσα φρικώδη συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία.ΚΑΜΙΑ! ΜΟΝΟ Η ΦΑΡΣΟ ΚΩΜΩΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΘΕΣΗ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ)

Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Μαρτίου 06, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια